Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

7 років тому загинув Андрій Кузьменко

2 лютого автомобільна аварія відібрала життя відомого співака, шоумена, продюсера, лідера групи "Скрябін" Андрія Кузьменка.
Андрій Кузьменко

Приблизно о 8:30 біля села Лозуватка Дніпропетровської області він на великій швидкості зіткнувся з молоковозом. Внаслідок зіткнення музикант загинув на місці від отриманих травм.

Андрій Кузьменко народився у 1968 році в місті Самбір Львівської області в сімʼї інженера та вчительки музики. Музикою почав займатися з 8 класу, грав на фортепіано, відвідував музичну школу.

Після служби в армії закінчив стоматологічний факультет Львівського медінституту, однак швидко зрозумів, що стоматологія не "гріє" його душу і в кінці 80-х років минулого століття Андрій разом зі своїми друзями створює групу "Скрябін". Її творчість ділять на два періоди - "старий" (з 1989 р. по 2003 р., коли група розвивалася у напрямках дарквейву, нової романтики, з елементами хіп-хопу і рейву) і "новий" (з 2004 р., коли група стала грати у стилі поп-рок).

Крім роботи фронтменом групи, що швидко набрала популярність, Кузьменко був ведучим популярних телевізійних і радіопрограм. Також Скрябін встиг проявити себе як талановитий прозаїк, видавши у 2006 році книгу-автобіографію "Я, Побєда і Берлін", а згодом - "Я, Паштєт і армія" та "Я, Шонік і Шпіцберген". Перші дві Кузьма навіть видав у форматі аудіокниг, які сам і начитав.

Андрія поховали 5 лютого у сімейному склепі на кладовищі в селищі Брюховичі на Львівщині. Тоді тисячі українців з усіх міст вийшли на площі, щоб вшанувати пам’ять музиканта.

Трагедія, що забрала життя Кузьми, потрясла всю країну. Через це тривалий час з'являлися всілякі версії про загибель. Почали активно поширюватися чутки про теорію змови і вбивство. Однак крапку в цій історії досі не поставили...

Кузьменко мав активну політичну позицію, яку часто висловлював в інтерв'ю. Він постійно допомагав бійцям АТО фінансово, також був відомий тим, що іноді приходив до лікарні, де лікувалися бійці. Сам Андрій пояснював: після поранення боєць стає нецікавий державі, від нього всі відвертаються, тож украй важливо спілкуватися з ветеранами. Андрій Кузьменко постійно піддавав критиці діяльність українських політиків.

Андрій зняв кілька відео зі зверненням до депутатів ВРУ. У них він їхав дорогами України, коментуючи те, що бачить за вікном. Зокрема, жахливу якість доріг, ями, затопленість, брак ремонту тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ