Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

“Я, “Побєда” і Берлін”: стало відомо коли відбудеться довгоочікувана прем'єра фільму

ДержКіно України офіційно повідомило, що прем'єра фільму за мотивами однойменної книги музиканта Кузьми Скрябіна “Я, “Побєда” і Берлін” відбудеться 21 березня.

Сюжет фільму занурює в епоху молодості Кузьми. Стрічка зображує, як звичайний молодий музикант за три дні до запланованого концерту вирушає зі своїм другом до Берліну на старій та пошарпаній “Побєді”. Під час поїздки його очікують пригоди та нові знайомства. Кузьма обіцяє своїй дівчині повернутися на новій машині, а друзям - встигнути на виступ. Проте вже з самого початку подорожі все йде не за планом. 

Також, однією з особливостей картини є найпопулярніші хіти Скрябіна, які спеціально для стрічки переспівали відомі українські виконавці. Водночас ці композиції планують об'єднати і випустити, як спеціальний музичний альбом. 

Зазначимо, у фільмі Кузьма - це скоріше образ героя книги, яку написав Андрій Кузьменко, а ніж сам музикант. Головну роль у картині виконує актор Івано-Франківського драмтеатру Іван Бліндар, який спеціально для цієї ролі схуд на 14 кілограмів. У фільмі також знімались Марія Стопник та Володимир Гева.

Прем'єра кінострічки також матиме соціальну місію - частина з прибутку від прокату у кінотеатрах буде направлена до фонду Скрябіна для допомоги захисту України. 

Нагадаємо, у 2020 році саме у Львові почали знімати фільм “Я, “Побєда” і Берлін” за підтримки Держкіно. Зазначимо, почали зйомки саме 17 серпня в день народження музиканта Кузьми Скрябіна. Реліз фільму тоді планували на 2021 рік. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ