Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Кузьмі Скрябіну сьогодні могло б виповнитися 52 роки

Нагадаємо, життя артиста в 2015 році обірвала трагічна ДТП.

Андрій Кузьменко - український співак, композитор, поет, письменник, телеведучий, продюсер, актор. Лідер гурту «Скрябін». Заслужений артист Автономної Республіки Крим (2008).

Народився Кузьма 17 серпня 1968 року в м. Самборі Львівської області. Пізніше його родина переїхала в м. Новояворівськ, де він і почав свій творчий шлях. Закінчив факультет стоматології Львівського медінституту. Займався спортом, кандидат у майстри спорту з біатлону.

Історія життя Андрія надалі була тісно пов'язана з гуртом «Скрябін», де він був єдиним постійним учасником з часу заснування і до своєї смерті. 2000 року став ведучим власного хіт-параду «Гаряча сімка», який проіснував до 2002 року.

Серйозним стартом у кар'єрі було рішення учасників гурту "Скрябін" записати пісню "Чуєш біль". У 2000 році Кузьма почав набирати популярність. З 2003 року Кузьменко протягом усіх десяти сезонів працював разом зі співачкою Наталею Могилевською телеведучим музичного телепроєкту «Шанс», а згодом і програми «Шиканемо». Очевидними стали зміни в його поглядах та ідеях — це помітно в його інтерв'ю.

У 2006 році Кузьменко проявив себе як письменник після видання власної книги-автобіографії «Я, Побєда і Берлін», яка кілька разів перевидавалась. 2009 року створив гурт «Пающіє труси», допоміг здобути популярність гурту «Дзідзьо». Того року був членом журі літературної премії «Книга року Бі-Бі-Сі».

У червні 2013 року у Вінниці разом з Павлом Табаковим та гуртом «ТіК» у супроводі ЦВММ ПC ЗC України взяв участь у благодійному концерті до міжнародного дня захисту дітей «Школа доступна для всіх». Наприкінці січня 2014 року записав пісню, присвячену подіям Євромайдану, зауваживши, що він підтримує людей на Майдані, але не опозицію. Протягом 2014 року допомагав військовим та пораненим у зоні АТО на сході України. Напередодні смерті дав досить скандальні інтерв'ю з критикою влади.

Андрій Кузьменко мав активну політичну позицію, яку часто висловлював в інтерв'ю. Він постійно допомагав бійцям АТО фінансово, також був відомий тим, що іноді приходив до лікарні, де лікувалися бійці. Сам Андрій пояснював: після поранення боєць стає нецікавий державі, від нього всі відвертаються, тож украй важливо спілкуватися з ветеранами. Андрій Кузьменко постійно піддавав критиці діяльність українських політиків, зняв кілька відео зі зверненням до депутатів ВРУ.

Нагадаємо, сьогодні Президент присвоїв звання Героя України Андрію Кузьменку посмертно.

Також, як повідомляло Гал-інфо, у Львові стартували зйомки фільму за книжкою Кузьми Скрябіна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ