Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Волинь

7 серпня 2008 року Росія віроломно напала на Грузію

Україна рішуче засуджує розв’язану Російською Федерацією війну проти Грузії, розпочату 7 серпня 2008 року, триваючу незаконну окупацію суверенних територій Грузії в Абхазії і Цхінвальському регіоні/Південній Осетії, а також кроки російського окупаційного режиму, спрямовані на їхню фактичну анексію.
7 серпня 2008 року Росія віроломно напала на Грузію.

Про це говориться у заяві МЗС, яка 7 серпня опублікована на сайті міністерства.

"Висловлюємо солідарність та підтверджуємо свою непохитну підтримку суверенітету і територіальній цілісності Грузії в її міжнародно визнаних кордонах, поділяємо необхідність мирного вирішення конфлікту на основі фундаментальних принципів і норм міжнародного права та підтримуємо мирну ініціативу Грузинського уряду "Крок до кращого майбутнього", - заявили в МЗС.

У відомстві зауважили, що досвід засвідчив, що політика умиротворення агресора шляхом заморожування російсько-грузинського конфлікту розв’язала йому руки і призвела до прямої збройної агресії Російської Федерації проти України у лютому 2014 року.

"Міністерство закордонних справ України закликає міжнародну спільноту продовжити вживати консолідованих заходів, спрямованих на відновлення територіальної цілісності та суверенітету держав, які постраждали від агресивної політики Росії. В ці дні ми разом з Грузією сумуємо за жертвами війни, віддаючи їм шану пам’яті, та поділяємо з усім грузинським народом біль непоправних втрат", - говориться у заяві.

Нагадаємо, Держсекретар США Майк Помпео в п’ятницю, 2 серпня, офіційно оголосив про вихід країни з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД), повністю поклавши провину за це на Росію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ