Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

8 березня у Львові жінок за допомогою квітів переконуватимуть кинути курити

У понеділок, 8 березня Коаліція «За вільний від тютюнового диму Львів» з нагоди Міжнародного дня жінки організовує акцію «Ти – квітка! Бережи себе!». Учасники заходу вітатимуть квітами перехожих львів'янок зі святом, даючи можливість обрати «свою» квітку – здорову, чисту, натуральну у звичайній корзинці, чи вкриту «смолою» (чорною фарбою), але у гарному гламурному горщику, – повідомили організатори акції.

Мета заходу, за словами координатора Коаліції Сергія Дзядика, показати, як часто гарна обгортка пачки цигарок вабить курця, залишаючи позаду зміст і наслідок такого вибору. «Рожеві горщики», що символізуватимуть гарну рекламу тютюнових виробів, зовнішній вигляд їх упаковки, у результаті дають курцеві покриті шаром смоли легені, які з кожним вдихом тютюнового диму «в'януть», наче квіти.

 

«Цим заходом ми закликаємо суспільство та владу заборонити рекламу цигарок, щоб не зваблювати жінок «рожевими корзинками», адже у такому «грунті» виростає чорна квітка, - зазначив С. Дядик. – 16 розфарбованих горщиків з непривабливою засмоленною рослиною – це 16 % жінок-курців серед міського населення. Таким чином, ми звертаємось до усіх жінок та чоловіків, які палять, – віднайти у собі сили кинути цю вбивчу звичку та не прирікати своє тіло – рот, легені, нігті, шкіру на хвороби, що можуть призвести до передчасної смерті не лише активних, але й пасивних курців», повідомив координатор Коаліції.

 

Акція розпочнеться о 12 год. на Площі Ринок (навпроти Львівської міської ради) брифінгом для журналістів, після чого організатори вітатимуть львів'янок зі святом весни та жіночої краси, пропонуючи квітку на вибір.

 

Нагадаємо, що Коаліція «За вільний від тютютнового диму Львів» створена 19 листопада 2008 року. До її складу входять близько 20 МГО Львіщини. За період роботи Коаліції  проведено ряд семінарів-практикумів "Ні" курінню!" для студентів «вишів» Львова; створено осередки Коаліції у 4 ВНЗ нашого міста; зроблено моніторинг реклами тютюнових виробів у Львівській області; зібрано підписи провідних медиків Львівщини на підтримку законопроектів №4202 та №2110 щодо підвищення акцизів на тютюнові вироби;  виготовлено поліграфічну продукцію "Ні" курінню!", яку розповсюджено серед студентської та учнівської молоді тощо. До Коаліції й сьогодні продовжують долучатися нові неурядові організації, аби внести свою лепту в боротьбу з цигарковим димом у місті Львові та області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ