Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

909 львівських сімей отримали від початку 2006 року одноразову матеріальну допомогу при народженні дитини

909 львівських сімей отримали від початку 2006 року одноразову матеріальну допомогу при народженні дитини — повідомили «Гал-info» у прес-службі Львівської міської ради. Нагадаємо, розмір цієї матеріальної допомоги становить 8 тисяч гривень. В перший місяць сім’я отримує 3 тисячі 400 грн й по 425 грн щомісяця.

 Нагадаємо, як заявив заступник міністра фінансів Сергій Рибак, уряд має намір обмежити умови виплати одноразової допомоги при народженні дитини. Він пояснив, що планується встановити умову, відповідно до якої, якщо середній сукупний дохід родини (чоловіка і дружини) за півроку до народження дитини становив понад 5 тис. грн, то одноразова допомога виплачуватися не буде.
 У Львівській міській раді не беруться прогнозувати, наскільки вплине обмеження виплати одноразової матеріальної допомоги на народжуваність в нашому місті.
«Тут важко щось прогнозувати. У цій справі є два аспекти: з одного боку, якщо батьки хочуть мати дітей, то питання грошової компенсації взагалі не стоїть, але з іншого — рівень добробуту населення, безумовно, дуже впливає на рівень народжуваності. Батьки зараз свідомі, що виховання дітей потребує серйозних коштів і, відповідно, коли вони планують народжувати дітей, то думають про те, чи будуть в стані їх забезпечити», — пояснила «Гал-info» начальник міського управління праці і соціального захисту Наталка Федорович.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ