Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

97 гірників шахти "Лісова" відмовились підніматися на поверхню

Зараз на шахті “Лісова” під землею залишаються 97 гірників. Про це повідомив голова Регіонального об’єднання Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда Віталій Оніжук.
Шахта "Лісова"

Завтра до Києва приїде делегація, яка братиме участь у перемовинах з представниками уряду відносно критичної ситуації на шахтах ДП “Львіввугілля”. Про це повідомив голова незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

"Хочу нагадати, що вчора з 1-ої зміни під землею залишилося 45 шахтарів, до них приєдналися 78 гірників з 3-ої зміни. В той час, як спуск в шахту гірників 4-ої зміни - адміністрація підприємства заблокувала. 

З різних причин частина гірників виїхала на поверхню. Зараз під землею перебуває 98 шахтарів. Ми спілкувалися з Мирославою, щойно вона виїхала з шахти. Обговорили організацію харчування гірників, необхідних медикаментів та забезпечення життєдіяльності шахти й людей.

Вимога робітників проста - погасити заборгованість із заробітної плати, адже шахтарям ще за жовтень виплатили тільки 48% від зарплати.

В той самий час міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик відволік на інші цілі 240 млн грн, які були зароблені шахтарями за відвантажену ДП «Львівугілля» продукцію. Тобто видобуте гірниками Прибужжя вугілля реалізується через державну структуру, підпорядковану Міністерству енергетики та вугільної промисловості України. Парадокс полягає у тому, що шахтарі ДП “Львіввугілля” за сумлінну працю й максимально можливий видобуток вугілля із підготовлених лав замість винагороди отримали заборгованість із зарплати.

Це вже не перший протест в Україні, який провокує сам міністр Ігор Насалик", - зокрема зазначив Волинець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ