Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Абітурієнтів закликають не квапитись подавати документи у ВНЗ

Абітурієнтів, які мають бажання навчатись у ВНЗ, закликають не квапитись подавати документи, адже через велике навантаження система інколи дає збої у роботі. Однак із понеділка очікується, що система працюватиме нормально. Про це йшлося сьогодні, 15 липня, на прес-конференції, інформує кореспондент Гал-інфо. Нагадаємо, цього року вперше всі абітурієнти подають документи через Інтернет.
Наталія Радиш, фото Прес-клуб

Як розповіла Наталія Радиш, координатор освітніх проектів ГМ “ОПОРА”, вступна кампанія триває до 27 липня, тому поспішати дуже непотрібно, хіба варто тим вступникам, які складатимуть творчі конкурси, адже їхній термін обмежено до 20 липня.

«На мою думку, те, що система дає певні збої, не є найбільшою проблемою. Коли кілька років тому були «живі» черги, і абітурієнти не встигали подати документи, бо повинні були їхати додому, - це була більша проблема»,  - зазначила Наталія Радиш.

Однією із найвагомішою причиною збою системи Наталія Радиш називає проблеми із завантаженням  додатку до атестату.

За її словами, вступнику варто дуже добре подумати, перш ніж розставляти пріоритети на певну спеціальність, адже це має прямий вплив на обсяг державного замовлення.

«Важливо наголосити, що система видає лише одну рекомендацію на зарахування на бюджетну форму навчання, тому варто дуже добре подумати, перш ніж розставляти пріоритети на спеціальності», -  розповіла координатор освітніх проектів ГМ “ОПОРА”.

«Також трапляються випадки, коли вступник навіть не має електронної пошти і не розуміє, як відбувається процес подачі документів, тоді у консультаційних центрах університетів їм надають консультацію та допомогу»,  - додала Наталія Радиш.

Нагадаємо, 11 липня в Україні стартувала вступна кампанія у ВНЗ. Цього року вперше усі абітурієнти подаватимуть документи через Інтернет.  

Реєстрація вступників відбувається за посиланням.

Як писало Гал-інфо, що стосується вступної кампанії на старші курси – на ОКР (освітньо-кваліфікаційний рівень) «магістр»  і «спеціаліст», то вона розпочалась 7 липня і триватиме до 18 липня. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ