Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні стартує вступна кампанія у ВНЗ

Сьогодні, 11 липня, стартує вступна компанія у вищі навчальні заклади України. Цього року вперше усі абітурієнти подаватимуть документи через Інтернет.
glavcom.ua.

Відтак, абітурієнти, які мають атестат про повну загальну середню освіту та сертифікат ЗНО 2016 року і бажають вступити на денну форму навчання за ступенями молодший бакалавр, бакалавр (магістр і спеціаліст медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) подаватимуть заяви через Інтернет.

Кожен абітурієнт в 2016 році зможе подати 15 заяв на 5 різних спеціальностей у будь-який університет за власним вибором.

Реєстрація вступників відбувається за посиланням.

Опубліковано консолідований рейтинг ВНЗ України - 2016

Покрокову інструкцію по роботі з системою електронної подачі заяв у ВНЗ в 2016 році можна знайти тут.

У випадку, якщо у абітурієнта виникають складнощі з подачею електронної заяви, він може звернутися у будь-який вищий навчальний заклад, де створені спеціальні пункти допомоги, та подати документи через систему за допомогою спеціаліста з ВНЗ.

Також МОН розробило повноцінну стратегію підтримки вступників з Криму та Донбасу. Особливі умови для вступу, наприклад, для абітурієнтів з Донбасу дозволять їм вступати за іспитами в університети, що були евакуйовані з території антитерористичної операції.

Також, у зв’язку з тим, що в минулому році у вступників з Криму та Донбасу були проблеми зі збором потрібних документів, МОН розробило правила, за якими вони зможуть вступати до українських  вишів навіть якщо, наприклад, не можуть надати додаток до документу про  базову загальну середню освіту тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ