Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Абромавичус збирає пакет документів для НАБУ

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус має намір надати детективам Антикорупційного бюро докази зловживання в держкомпаніях і тиску, який на нього чинився. Про це він повідомив в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Я зараз справами міністерства практично не займаюся. Я займаюся тим, що збираю пакет документів, щоб в понеділок піти в НАБУ і передати його. У мене, у інших є достатньо фактажу..., принесемо документи й по держпідприємствах", − пообіцяв Абромавічус.

При цьому міністр констатував, що суспільство не довіряє правоохоронним органам і судовій системі, й висловив надію, що НАБУ зможе розслідувати надані факти об'єктивно.

"На жаль, у суспільстві довіри до судів і прокуратури немає. Я про це неодноразово говорив, звертав увагу і просив прискоритися з судовою реформою. Що стосується НАБУ, то дуже сподіваюся, що цей новий орган буде працювати зовсім по-іншому. Мої заяви стануть своєрідним тестом. Вони мали резонанс, суспільство стежить за ними, тому дуже сподіваюся на результат", − сказав Абромавічус.

Як повідомлялось, НАБУ чекає Абромавичуса на допит 8 лютого.

Раніше, 3 лютого, Національне антикорупційне бюро зареєструвало кримінальне провадження за заявою міністра економіки Айвараса Абромавичуса про участь у корупційних схемах народного депутата Ігоря Кононенка.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ