Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Адміннагляд над Хайсером Джемільєвим скасовано

Адвокат Микола Полозов розповів, що трирічний адміністративний нагляд РФ, протизаконно встановлений над українським громадянином Хайсером Джемільєвим, скасовано.

Про це він повідомив кореспондентові Укрінформу.

"З незалежних від мене причин я не міг брати участі в розгляді з приводу адміністративного нагляду, незаконно встановленого над моїм підзахисним. Однак, як я дізнався, апеляційною інстанцією, Астраханським обласним судом 2 листопада це рішення було скасовано через подання прокуратури", – пояснив Полозов.

Таким чином, юридична невизначеність з адміністративним наглядом, встановленим над Хайсером Джемільовим, про яку говорив раніше Полозов, вирішена.

Нагадаємо, що в Астрахань до звільнення Хайсера Джемілєва 25 листопада приїдуть його дружина і мати, які вирішать, куди він зможе звернутися після звільнення.

Джемільова звинувачували в тому, що в травні 2013 року він у дворі свого будинку в Бахчисараї убив знайомого сім'ї Февзі Эдемова з рушниці свого батька. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново.

Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО в Краснодарський край і судили повторно за злочин, за який він вже був засуджений в Україні. Джемілєв відбуває покарання в Астраханській колонії №10.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ