Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Адвокат: прокуратура ФРН заперечує звинувачення проти Фірташа

Німецька прокуратура Шверина (столиця землі Мекленбург - Передня Померанія) заявляє про відсутність звинувачень проти українського олігарха Дмитра Фірташа. Про це йдеться в заяві адвоката Фірташа Дітера Баумдофера.

"Офіс німецької прокуратури Шверина офіційно підтвердив у листі до адвокатів Фірташа, що Фірташ не є обвинуваченою особою в рамках поточного розслідування німецького консультанта Христини В (Cristina W)", - йдеться в повідомленні.

Адвокат наголошує, що у згаданої Христини В була низка клієнтів в Австрії.

"Ми знаємо, що у Христини В була низка інших клієнтів в Австрії, включаючи OMV (Австрійська нафтова компанія) і Vienna Insurance Group. Таким чином, твердження, що це розслідування пов'язане зі "справою Фірташа", або, що Фірташ або його представники перебувають під підозрою в корупції в цій справі, є помилковими, що вводять в оману і завдають шкоди моєму клієнту", - зазначив Баумдофер.

Адвокат наголошує, що інформація німецької прокуратури спростовує звинувачення, зроблені послом України в Австрії Олександром Щербою, які були широко поширені в міжнародних ЗМІ.

"Фірташа ні в чому не звинувачувала ні німецька, ні австрійська влада", - запевнив захисник.

Він підкреслив, що слідчі дії у віденському будинку Фірташа мають відношення до німецької справи, в якій він проходить як свідок, а не обвинувачений.

Нагадаємо, 20 квітня посол України в Австрії Олександр Щерба у своєму Twitter повідомив про обшуки в будинку Фірташа у Відні і припустив, що проти бізнесмена висунуто нові звинувачення, ймовірно, правоохоронними органами Німеччини.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ