Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Антимонопольний комітет знову відклав рішення у справі добривних заводів Фірташа

Антимонопольний комітет повторно переніс дату винесення остаточного рішення у справі про зловживання монопольним становищем компанією Ostchem Дмитра Фірташа. Розгляд відновлять 3 вересня.

Про це повідомляє Громадське.

Зазначимо, що рішення відкладають вже вдруге: спершу його мали ухвалити 1 серпня, але згодом відклали на 8 серпня.

«Комітет не зміг ухвалити рішення за результатами наданих додаткових аргументів та переніс слухання справи на 3 вересня», — повідомив директор групи компаній Фірташа Ігор Гольченко.

Нагадаємо, що 8 серпня розгляд справи проти компанії Фірташа вирішили провести у закритому режимі.

Зазначимо, що компанії Фірташа загрожує штраф або примусове розділення бізнесу за порушення антимонопольного законодавства та зловживання своїм становищем на ринку мінеральних добрив.

Нагадаємо, що у червні 2019 року голова Антимонопольного комітету заявив, що відомство встановило факти зловживання заводами Фірташа своїм монопольним становищем на ринку азотних добрив. За його словами, на компанію Фірташа можуть не просто накласти штрафні санкції, але й змусити її поділити свої хімічні активи.

Зазначимо, що заводи Дмитра Фірташа неодноразово підозрювали у зловживанні монопольним становищем. Зокрема, під час ухвалення рішень уряду, які забороняли купівлю добрив у Росії, заводи Фірташа завищували ціну на добрива в Україні, завдаючи збитки фермерам. 

Дмитро Фірташ є однією з найбагатших людей України. Зокрема, йому належать майже всі українські облгази, підприємства металургійного комплексу та інші великі компанії. Наразі Фірташ перебуває в Австрії, де тривають судові процеси щодо його екстрадиції до США.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ