Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Аграрії Львівщини залучили майже 160 млн грн за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

Від початку року аграрії Львівщини залучили майже 160 мільйонів гривень за програмою «Доступні кредити 5-7-9%». Про це інформує Львівська ОВА.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» продовжує активно підтримувати розвиток малого та середнього підприємництва в Україні. Вона забезпечує сприятливі умови для отримання кредитів на різні потреби бізнесу. У Львівській області ця програма вже дала помітні результати, допомагаючи підприємствам отримати необхідні фінансові ресурси для розвитку. 

За інформацією Мінагрополітики України з початку року аграрії Львівщини залучили  159,3  млн грн за програмою «Доступні кредити 5-7-9%», з яких 91,8 млн грн під портфельні гарантії держави.

Кредити отримали 32 сільськогосподарських товаровиробники області. Ці кошти спрямовуються переважно для реалізації інвестиційних проєктів та поповнення оборотних коштів, що є важливим кроком у зміцненні продовольчої безпеки регіону. Також виробникам надана можливість рефінансувати раніше одержані кредити.

Однією з переваг програми є низькі відсоткові ставки для кредитів на фінансування оборотного капіталу (13%) та на інвестиційні цілі  (від 5% до 9%). Також є можливість додаткової знижки на ставку до 2% у разі прийому на роботу нових співробітників, збільшено ліміт кредитних коштів до 150 млн грн на групу пов’язаних осіб та термін кредитування на інвестиційні потреби до 10 років.

Одним із основних кредиторів аграріїв Львівщини є АТ «Ощадбанк». Для впровадження другого етапу земельної реформи банк надає кредити на придбання земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Такий кредит може отримати суб’єкт підприємництва, який веде діяльність в галузі сільського господарства терміном до 10 років з умовою внесення не менше 30% власних коштів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ