Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Акції, у яких просять переказати кошти на інший номер мобільного або ж повідомити код скетч-картки -- звичайне шахрайство – Віктор Гальчинський

«Інформація про акції, в яких абонента просять переказати на інший мобільний номер певну суму грошей або ж повідомити секретний код скетч-картки є нічим іншим, як звичайним шахрайством». Так у розмові з кореспондентом «Гал-info» прокоментував ситуацію із все частішими випадками видурювання грошей у громадян за посередництва мобільного зв’язку менеджер зі зв'язків з громадськістю філії ЗАТ "Київстар Дж.Ес.Ем" у м. Львові Віктор Гальчинський.
За його словами, повідомлення про випадки мобільного шахрайства надходять до компанії постійно. Аби вберегтися від шахраїв, представник мобільного оператора радить звертатися безпосередньо у компанію за телефонами сервісного центру або ж на офіційний сайт. Саме там можна знайти інформацію про всі офіційні акції. «Акцій, у яких абонентам пропонують переказувати гроші на звичайний мобільний номер або ж повідомляти код скетч-картки, компанія ніколи не проводила і не проводить», -- каже Віктор Гальчинський.
За словами представника компанії, повернути гроші обдурені абоненти можуть хіба що звернувшись до правоохоронних органів, а оператор мобільного зв’язку лише вповноважений заблокувати впійманий на шахрайстві номер.
Нагадаємо, що останнім часом інформація про випадки мобільного шахрайства з’являється все частіше. Останнє повідомлення стосувалося львів’янина, який переказав 100 гривень на звичайний номер «Київстар», спокусившись на обіцянку отримати взамін 1 000 гривень на рахунок та безкоштовні дзвінки в мережі до кінця року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ