Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мета акцій у Києві - криза і дострокові вибори, - політолог

Акції протесту в Києві – це не Майдан, а спроба політичних сил розпочати кризу, яка призведе до дострокових парламентських виборів. Про це сьогодні, 15 листопада, в коментарі Гал-інфо розповів політолог Володимир Фесенко.
 

«Невдоволені в країні, безумовно, є. Багато розчарованих, є ті, хто невдоволені тарифами чи збанкрутілими банками. Однак акції організовують політичні сили не для того, щоб вирішити проблему, а для того, щоб розв’язати кризу, яка призведе до дострокових парламентських виборів», - сказав Володимир Фесенко.

Він наголосив, що самі по собі акції – це прояв демократії, але ті акції, які організовують в Києві, містять у собі і ознаки загрози.

«Головне, щоб такі акції не призвели до силового протистояння. Вірним є рішення посилити заходи безпеки з боку правоохоронців. Завжди є ризик прояву емоцій неврівноважених людей, яких можуть використати для штучного провокування силових акцій. Наприклад – штурму державних установ», - сказав політолог.

Він також не виключає, що до цього можуть бути причетні російські спецслужби, які використовуватимуть активістів, або за гроші, або ж «в темну».

«Насилля, жертви, масові зіткнення з правоохоронцями – це їхня мета. Російська федерація зацікавлена у дестабілізації ситуації в Україні, щоб дискредитувати нас перед світовими партнерами, послабити уряд, послабити позиції в переговорному процесі перед наступом сепаратистів», - наголосив Володимир Фесенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ