Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Американські F-22 перехопили російські бомбардувальники неподалік Аляски

Внищувачі США перехопили 4 стратегічні бомбардувальники Ту-95 і 2 винищувачі Су-35. Про це повідомляє Польське Радіо.

Чотири американські винищувачі F-22 перехопили неподалік Аляски шість російських військових літаків – чотири стратегічні бомбардувальники Ту-95 і два винищувачі Су-35. Про це повідомили у Командуванні повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD).

За словами російського оборонного відомства, бомбардувальники Ту-95 здійснювали запланований політ над міжнародними водами, зокрема, над Беринговим морем і вздовж західного узбережжя Аляски. «На певних відрізках цього маршруту» російські машини «ескортували» винищувачі F-22 повітряних сил Сполучених Штатів.

Російське міністерство наголосило, що політ відбувся згідно із міжнародними нормами. Про винищувачі Су-35 у повідомленні не говориться.

Натомість у NORAD повідомили, що російські машини «позитивно ідентифіковано та перехоплено» у Зоні ідентифікації протиповітряної оборони Аляски. Крім винищувачів F-22 в операції взяли участь теж літаки дальнього радіолокаційного стеження. У повідомленні американців зазначено, що російські бомбардувальники і винищувачі залишалися у міжнародному просторі і не порушили повітряний простір США або Канади.

Додамо, що, за інформацією Міністерства оборони Литви, минулого тижня винищувачі, що беруть участь у натівській місії з патрулювання повітряного простору країн Балтії Baltic Air Policing, шість разів вилітали для перехоплення російських літаків, що летіли у напярмку Калінінградської області.

Нині повітряний простір Литви, Латвії та Естонії захищають Угорщина з винищувачами JAS-39, яких підтримують іспанці з F-16 та британці з винищувачами Typhoon.

Польське Радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ