Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Андрій Болкун вдруге виграв у Садового

Сьогодні, 18 жовтня, Львівський окружний адміністративний суд відмовив Львівській обласній організації політичної партії "Самопоміч" у задоволені їхнього вже другого позову, головна мета якого – зняти з виборів кандидата від тої ж таки «Самопомочі» до Львівської обласної ради – від Буського району, округ 32.

Нагадаємо, що у першому позові "Самопоміч" звернулась до суду в зв’язку з відмовою ОВК ухвалити рішення про відкликання кандидата в депутати Андрія Болкуна. На думку представників "Самопомочі", неприйняття ОВК рішення про відкликання свідчить про її, комісії, бездіяльність. У відповідь представник ОВК наголосив на недотриманні термінів та звернувся до суду з проханням відмовити всеукраїнському об'єднанню "Самопоміч" в задоволенні позовних вимог. Тоді ж, 10 жовтня, головуючий суддя Сасевич О.М. ухвалив рішення відмовити ВО "Самопоміч" в задоволенні позовних вимог в частині визнання протиправною бездіяльність ОВК щодо нерозгляду заяви ВО "Самопоміч". Окрім того, він зобов’язав Львівську обласну виборчу комісію ухвалити рішення щодо заяви всеукраїнського об'єднання "Самопоміч" про відкликання кандидата в депутати Андрія Болкуна.

Відтак, 12 жовтня під час засідання Львівської обласної виборчої комісії було виконано рішення Львівського окружного суду про зобов’язання прийняти рішення щодо заяви ВО "Самопоміч" про відкликання кандидата в депутати Андрія Болкуна. Більшістю голосів комісія відмовила в знятті Андрія Болкуна з реєстрації.

І от 16 жовтня Львівська обласна організація політичної партії "Самопоміч" оскаржила постанову Львівської обласної виборчої комісії за номером 51 (від 12 жовтня цього року) про відмову в задоволенні заяви щодо відкликання кандидата в депутати Львівської обласної ради Андрія Болкуна.

Відбулось два судові засідання. 17 жовтня і 18 жовтня. «Самопоміч» звинуватила Львівську обласну виборчу комісію у тому, що вона не виконала рішення суду від 10 жовтня, а другим пунктом позову вимагала у судовому порядку змусити Львівську обласну виборчу комісію зняти Андрія Болкуна з виборів. Отож, Львівський окружний адміністративний суд відмовив «Самопомочі» по двох пунктах. Суд дійшов висновку, що обласна виборча комісія виконала попередню ухвалу суду, а змушувати комісію знімати Андрія Болкуна з виборів - нема підстав.

Відтак, Львівська обласна організація політичної партії «Самопоміч» повинна заплатити: 2 436 грн  у державний бюджет як судовий збір.      

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ