Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Андрій Садовий пообіцяв, що всі серйозні інвестиції в економіку Львова перебуватимуть під його патронатом

Усі серйозні інвестиції в економіку Львова матимуть персональний патронат міського голови — про це Андрій Садовий заявив сьогодні, 18 вересня, під час відкриття семінару „Екологічні технології”, який організував торговий відділ посольства Австрії в Україні.
Як пояснив міський голова, цей патронат полягатиме у відсутності бюрократизму з боку міської влади у стосунках з іноземним інвестором. „Як не прикро це констатувати, але в нас немає поваги до великих інвесторів, немає різниці - інвестує людина у Львів 100 доларів чи сто мільйонів. Це абсолютно неправильно. Ми повинні поважати потужних інвесторів, які хочуть прийти у Львів. Саме для цього у міській раді зараз створюється управління зовнішньоекономічних зв’язків, яка налагоджуватиме співпрацю з потенційними інвесторами”, — наголосив Андрій Садовий.
За його словами, основне завдання для влади зараз є зберегти тих іноземних інвесторів, які вже давно прийшли до Львова. Що ж до  нових інвесторів, то, як він наголосив, з дуже багатьма іноземними фірмами зараз ведуться переговори, однак цей процес є достатньо копіткий та довготривалий. Австрійські інвестори, на думку Андрія Садового, є одними із тих, які проявляють найбільше зацікавлення до Львова: „У нас достатньо схожа історія, а також ми з давніх-давен налагоджуємо тісну співпрацю, отож і не дивно, що австрійці проявляють таке зацікавлення до Львова”, — зазначив Андрій Садовий.
Як зазначив міський голова, у Львові зараз немає жодної сфери, яка б не потребувала інвестицій, в тому числі іноземних. Однак брак коштів, на думку Садового, це не найбільша проблема, значно гіршим є те, що Львову катастрофічно бракує висококваліфікованих спеціалістів, отож у співпраці з Австрією міський голова вбачає не тільки залучення коштів австрійських бізнесменів у наше місто, а й можливість стажування наших фахівців в Австрії.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ