Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Андрій Садовий взяв під особистий контроль дві школи, де є проблеми з підготовкою до опалювального сезону

Міський голова Андрій Садовий відвідав дві школи, де є проблем із підготовкою до опалювального сезону. Зокрема, у Львівській правничій гімназії  на вул. Леонтовича, де  попри те, що відбулася  повна заміна даху, системи опалення, збудовано нову котельню, є низка нагальних проблем.  
„Через те, що будинок є історичною пам’яткою, його дуже важко доглядати і взагалі експлуатувати. Австрійці побудували його на совість, але майже сто років тому, а вікна залишились ті самі. Минулої зими батареї були ледве теплі через внутрішнє замулення, а вікна взагалі перебувають в аварійному стані. Тому витрачалися величезні кошти, а  тепла майже не відчувалося. Зараз ми це виправили, проте під час робіт було пошкоджено одну з електрофаз, і одне крило школи залишилось без світла. До того ж проблема з кадрами – у нас немає штатного електрика і завжди доводиться сподіватися на допомогу батьків», - розповіла директор Львівської правничої  гімназії Ореста Савчак.
Загалом, як розповів начальник управління капітального будівництва Василь Миськів,  оновлення системи опалення у гімназії обійшлося  приблизно в 1 млн 100 тис. грн. З них 650 тис. грн була виділено  з Держбюджету у 2005 році, а у 2006-му - 450 тис. грн. За ці кошти було побудовано нову дахову котельню, зремонтовано дах та інше. Також за оборотні кошти фірми «Енергозберігаючі технології» було повністю оновлено систему подачі тепла, тобто батареї і труби. Це обійшлося в ще 450 тис. грн, які буде закладено в бюджеті міста на 2007 рік.
   Щодо Львівського фізико-математичного ліцею при ЛНУ ім. І. Франка, то міський голова був обурений халатністю, з якою проведено ремонт системи опалення у цьому закладі.
«Фірмі «Буддеталь», яка є філією фірми «Світанок», було виділено земельну ділянку на будівництво житлового будинку  площею 10 000 кв. м  з інвестиційною умовою зробити ремонт системи опалення. Проте роботи виконані з надзвичайним хамством і халатністю. І я можу запевнити, що вони не зможуть приступити до будівництва житла, доки не виправлять ситуацію!»,- зазначив Андрій Садовий.   
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ