Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Апеляційний суд розгляне скаргу Луценка

У вівторок, 4 січня, об 11:00 розпочнеться засідання Апеляційного суду Києва з розгляду скарги екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Луценко оскаржує постанову суду про зміну йому запобіжного заходу з підписки про невиїзд на арешт.

"Народна самооборона" раніше закликала "усіх небайдужих" підтримати Луценка та зібратися під стінами Апеляційного суду (вул. Солом'янська, 2-а).

Напередодні Луценко, який наразі утримується в Лук’янівському СІЗО, звернувся з клопотанням до суду особисто брати участь у засіданні. Він збирається особисто довести у суді, що "у Генеральної прокуратури не було жодних вмотивованих підстав змінювати йому запобіжний захід із підписки про невиїзд на утримання під вартою. Така зміна законодавством передбачена лише в одному випадку - коли обвинувачений порушує умови обраного запобіжного засобу".

Нагадаємо, Юрій Луценко був затриманий у неділю, 26 грудня, коли вигулював свого собаку.

27 грудня Печерський районний суд Києва санкціонував арешт Юрія Луценка строком на два місяці, відмовившись відпустити його на поруки.

В Генпрокуратурі пояснили, що Луценко не з'являвся до слідчого, "тим самим грубо порушивши вимоги, передбачені підпискою про невиїзд".

Колишнього міністра звинувачують за ч.3 ст. 364 Кримінального кодексу - "зловживання службовим становищем". Луценкові загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна, повідомляє ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ