Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Арену Львів» освятили, але на футбольне поле священників не пустили. (Фото)

Сьогодні, 13 листопада, відбулося освячення стадіону «Арена Львів». Освячення звершували предстоятелі усіх релігійних конфесій. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі Львівської міської ради, «Арену Львів» освятило духовенство Вірменської Апостольської церкви, УГКЦ, УПЦ КП, РКЦ, АУПЦ. На освяченні стадіону спочатку не було представника УПЦ МП. Як пояснили у прес-службі мерії, УПЦ МП запрошували на освячення, однак там пояснили, що з поважних причин не зможуть взяти участь в події.

Як стало відомо пізніше, представники від УПЦ МП, все ж взяли участь в освяченні стадіону, але приєдналося до процесу дещо пізніше.

Охорона стадіону пильно стежила за тим, щоб духовенство не заходило на футбольне поле і не псувало газон. З самого початку священики мали намір здійснити освячення з центру поля, однак їм цього не дозволили. Деякі священики почали обурюватися, адже їх не хотіли впускати й на трибуни, щоб освятити їх. Це питання вдалося врегулювати і хоч на газон духовенство не допустили, але трибуни освятити дозволили.

На освяченні були присутні лише міський голова Андрій Садовий та його заступник Василь Косів, а також журналісти. Представників Львівської ОДА чи Львівської облради на освяченні не було.

Міський голова Львова Андрій Садовий подякував духовенству і зазначив: «Львів’яни дуже хвилювалися, коли були всі етапи будівництва стадіону, але з нами завжди була Божа Ласка. Коли тільки починалися будівельні роботи сюди приїздив отець Вороновський і благословив це місце. Коли закладали капсулу в фундамент стадіону, капелан Львівської міськради о. Орест Фредина благословив та посвятив це місце. І сьогодні, отці всіх конфесій посвятили нашу прекрасну львівську Арену. Я переконаний, що ця Арена, як одна із найкращих в Європі, буде давати можливість нашим футболістам тільки перемагати».







Нагадаємо, що перший футбольний матч на новій арені у Львові проведуть 15 листопада.

Фото - galinfo.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ