Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

“Аргентинські аграрії зацікавлені в Україні”, – Елена Летісія Мікусінскі

Українську столицю з робочим візитом відвідала делегація аграріїв з Аргентини. Зустріч відбулася за підтримки Посольства Аргентини в Україні. Про це повідомило UATV.

“Цей візит дуже важливий, насамперед тому, що демонструє наявний інтерес аргентинських аграріїв до України. Вони зацікавлені у пошуку нових можливостей та ринкових ніш, які може запропонувати ваша країна. Крім того, у сфері виробництва сільгосптехніки ми розвинули певні ноу-хау, якими готові поділитися з українськими аграріями, які будуть зацікавлені у купівлі цих машин. Та й загалом у наших країн давні та міцні комерційні зв’язки. У 2018 році наш експорт до України становив 80 мільйонів доларів“, – зазначила посол Аргентинської Республіки в Україні Елена Летісія Мікусінскі.

Аргентина є значним постачальником пшениці, сої, кукурудзи, соняшнику та інших зернових, виробляючи понад 140 мільйонів тонн цієї продукції на рік. Крім того, вона має 150-річний досвід із виробництва сільськогосподарської техніки, що дозволило розвинути обладнання високої технічної складності та ефективності для тваринництва й молочної промисловості.

“Ми з Україною певною мірою конкуруємо за ринок Європи. Україна – один із ключових виробників твердої пшениці у світі, тож ми хотіли познайомитися з місцевими виробниками та більше дізнатися про особливості виробництва і просування зернових в Україні”, – розповів Маурісіо Бонакорсі, голова центру заготівель зернових регіону Баія-Бланка (Аргентина).

“Хоча ми виробляємо й постачаємо схожі продукти на ринок, завжди є незайняті ніші, які можна віднайти на цьому ринку. Наприклад, постачати коріандр або горох“, – вважає аграрій Раміро Руіз.

Окрім зернових, Аргентина відома як постачальник м’яса, зокрема свинини та курятини. Водночас Україна також виробляє ці продукти, наприклад, задовольняє попит Західної Європи на курятину на 30%.

“Ми відвідали Торгово-промислову палату України, де обговорювали й можливості постачання високоякісного аргентинського м’яса на українські ринки. Зараз одним із наших ключових ринків є Китай, але ми розглядаємо й нові ринки Європи, зокрема Україну“, – додав підприємець Маурісіо Бонакорсі.

Після візиту до Києва аргентинські аграрії відвідають регіони України, де краще ознайомляться з особливостями ведення місцевого сільського господарства.

Анна КОСТЮЧЕНКО, UATV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ