Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Армія РФ почала масштабні навчання в окупованому Криму та Кубані: що відомо

Міністерство оборони Російської Федерації почало "контрольну перевірку військ" Південного військового округу, який, зокрема, призначений для дій проти України спільно із підрозділами Західного військового округу.
фото з відкритих джерел

Повідомляється, що у такій перевірці беруть участь всі з’єднання та військової частини всіх родів військ округу. Загалом буде проведено понад 50 двосторонніх навчань, зокрема і на полковому рівні.

Повідомляється, що в окупованому Криму, у Волгоградській та Ростовській областях пройдуть 10 двосторонніх ротних навчань до яких залучають понад 150 вертольотів армійської авіації. 

Також на Кубані пройшли нічні навчання із завдання ударів оперативно-тактичними комплексами "Искандер", які отримували координати цілей від БПЛА.

Відповідно до заяв міноборони РФ, перше що відпрацьовують російські підрозділи - це швидка передислокація на значну відстань від місць постійної дислокації.

Коментар Кремля

Прес-секретар президента Росії Путіна Дмитро Пєсков прокоментував переміщення російських військ до територій, що межують з Україною.

Він зазначив:

"Російська Федерація переміщує війська в межах своєї території на свій розсуд, це не повинно нікого турбувати, це ні для кого не становить жодної загрози".

За його словами, РФ вживає необхідних заходів для підтримки безпеки своїх кордонів.

"Ви знаєте, що по периметру рубежів РФ спостерігається підвищена активність збройних сил країн НАТО, інших об'єднань, окремих країн тощо. Це все зобов'язує бути напоготові", - сказав Пєсков.

Також представник Кремля вкотре заперечив присутність російських військ на території України.

"А що стосується участі російських військ у збройному конфлікті на території України, то російські війська ніколи не брали в ньому участі і не беруть", - заявив він.

Додатково

Слід зауважити, що днями на Кримському мосту очевидці зняли на відео переміщення колони російської військової техніки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ