Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Авакова попросили ще раз переатестувати львівський "Беркут"

Сьогодні, 18 листопада, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати звернулися до Міністра внутрішніх справ з вимогою призначити та провести позачергову атестанцію працівників Спеціального батальйону міліції ГУ МВС України у Львівській області.

Як зазначив депутат Львівської облради Олександр Ганущин, попередню атестанцію батальйону провели таємно. Водночас ЗМІ повідомляють про причетних службових осіб БМОП "Беркту", а нині СБМ, до звірств, вчинених на Майдані.

На своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук Олександр Ганущин написав: "Львівська обласна рада щойно підтримала звернення до Міністра внутрішніх справ щодо призначення та проведення позачергового переатестування Львівського "Беркуту".

Історія питання така. Тишком нишком у квітні МВС провела атестацію усього складу "Беркуту" в тому числі і Львівського. В тому числі і тих, хто підпадає під визначення "звірі у погонах". Вже деякі з них до речі, в розшуку.

З того часу, принаймні у Львові, громадські активісти ставили питання "руба"перед обласною міліцією і вона була вимушена писати нагору про повторну переатестацію. Тепер у Авакова це просить і Львівська обласна рада. Сподіваюсь на швидкі рішення МВС з цього приводу і на те, що в склад комісії по переатестації будуть включені громадські активісти.

ПС. Агов, активісти з інших областей, вмикайтесь у роботу!!! Вимагайте від обласних рад аналогічних рішень. Тисніть на Міністерство внутрішніх справ!".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ