Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Автобусом турботи у Львові вже скористалися 166 бездомних людей

Щоп’ятниці упродовж зими у Львові курсує соціальний автобус для бездомних. З центру Львова, від Порохової вежі, безкоштовний транспорт відвозить охочих до закладів, де можна безкоштовно поїсти, помитися, випрати одяг чи отримати змінний, а також звернутися до лікаря.
Фото: ЛМР

За час зими автобус уже здійснив 11 виїздів і перевіз 166 людей. Цього тижня відбудеться остання у цьому сезоні поїздка.

Автобус турботи їздив здебільшого до «Оселі», а також у центр на Кирилівську. Цієї п’ятниці, 23 лютого, о 09:00 автобус знову вирушить з центру Львова до «Оселі» у Винники.

У Львові запровадили нову послугу для бездомних – соціальний автобус

«Ініціатива безкоштовного транспорту, який у зимовий час дуже допомагає бездомним людям добратися до закладів, де можна отримати увесь комплекс найнеобхідніших послуг, абсолютно виправдала себе і була дуже на часі. Адже за цей час маємо 166 людей, які скористалися такою можливістю, і були дуже задоволені цим. І «Оселя», і наш центр на Кирилівській отримали чимало позитивних відгуків. 

Оскільки цю ініціативу ми запровадили саме на зимовий час – на період холодів, тому цієї п’ятниці, 23 лютого, будемо завершувати цей сезон. І, звісно, плануємо продовжити наступної зими», – каже директорка центру соціальних послуг «Джерело» Зореслава Люльчак.

Нагадаємо, ініціативу реалізують в межах соціальної кампанії «Даруємо тепло разом», за участі комунальних центрів та громадських організацій, які допомагають бездомним.

Довідка

Міський соціальний заклад на вул. Кирилівській, 3а вже багато років турбується про людей, які не мають житла (зараз це філія соціальної роботи з бездомними центру «Джерело», раніше – Центр обліку та нічного перебування бездомних). Саме тут бездомна людина може переночувати та поїсти, отримати теплий одяг, відновити документи, а також отримати допомогу в пошуку роботи.

Спільнота взаємодопомоги «Оселя» це унікальне об'єднання бездомних людей, які разом живуть, ведуть спільне господарство, лікують залежності та залучені до міського життя, щоб заробити на своє утримання та допомогу людям, біднішим за себе. Оселя функціонує у Львові вже 20 років, і нещодавно відкрила новий осередок у Винниках на вул. Галицькій, 12а. Це приміщення місто дало в оренду на 30 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ