Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Автономізація закладів охорони здоров’я має стати відправною точкою реформ у системі охорони здоров’я

МОЗ України виступає за те, щоб нарешті законопроекти про автономізацію закладів охорони здоров’я були винесені на голосування у Верховну Раду України, і це поклало б початок реформам в системі охорони здоров’я, яких так очікують і суспільство, і пацієнти, і медична спільнота. На цьому наголосив заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Шафранський 5 жовтня під час круглого столу, присвяченого питанню автономізації закладів охорони здоров’я. Повідомила прес-служба МОЗ України.

Олег Мусій, автор альтернативних законопроектів, запропонував винести на голосування у ВРУ два пакети законопроектів – Кабінету Міністрів та власного авторства. Після голосування за один з законопроектів внести поправки до розгляду у другому читанні.

Згідно із запропонованими МОЗ пропозиціями, заклади охорони здоров’я стали б автономними державними та комунальними підприємствами, які могли б мати рахунки в банках та вільно розпоряджатися власним бюджетом. Кошти державного бюджету, в свою чергу, використовувалися б для закупівлі медичних послуг, а не для утримання застарілої інфраструктури, що відбувається сьогодні.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ