Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бабченко має намір передати зібрані на його похорон гроші в ООС

Журналіст Аркадій Бабченко має намір передати гроші, які були перераховані на його похорон, на потреби Операції об'єднаних сил. Про це він повідомив журналістам, передає "112 Україна".

"Якщо вони справді зібрали, якщо ці гроші прийдуть, то вони будуть переведені, наприклад, медикам в АТО (теперішня ООС, - ред.) потрібно ще машину полагодити. Я знаю, куди їх витратити. Якщо ці гроші прийдуть, то вони будуть переведені мною на АТО, безумовно", - сказав Бабченко.

Також Бабченко розповів, що господарі квартири, де сталося інсценування вбивства журналіста, трохи не отримали інфаркт, коли дізналися про подію.

"З господарями вже зв'язувалися. Сказали, трохи інфаркт не отримали", - зазначив він.

За даними соцмереж, всього на похорон Аркадія Бабченка було зібрано 3 тис. 377 доларів і 13 центів. Ці гроші будуть передані дружині журналіста.

Нагадаємо, 29 травня повідомлялося, що в Києві вбили Аркадія Бабченка. Його нібито застрелили на порозі власної квартири. Українська поліція висунула версію про те, що вбивство журналіста пов'язане з його професійною діяльністю. Також були заяви про російський слід.

Наступного дня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Аркадій Бабченко живий, проте його вбивство замовляли російські спецслужби.

Пізніше в СБУ повідомили, що вбивство Бабченка замовили російські спецслужби. Для цього було завербовано громадянина України. Його затримали.

Також повідомлялося, що організатор убивства планував нелегально закупити за кошти російських спецслужб зброю і боєприпаси з метою подальшого закладання баз на території центральної України. Крім того, організатор злочину говорив про необхідність усунення до 30 осіб на території України.

30 травня співробітники СБУ повідомили про підозру організатору замаху на вбивство Бабченка у скоєнні теракту за ст. 258 Кримінального кодексу.

112 Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ