Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Банк Львів залучив підтримку від США: 15 млн доларів для покриття кредитних ризиків українського бізнесу

Банк Львів, Фінансова корпорація розвитку США Development Finance Corporation (DFC) та Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) підписали 10-річну угоду про надання гарантій банку на кредити для мікро-, малого та середнього бізнесу сьогодні, 8 грудня.
Зліва направо: Ашот Абраамян, Максим Козицький, Скотт Натан, Бріджит Брінк, Джеймс Гоуп (Фото: Банк Львів)

Максим Козицький, начальник Львівської ОВА, зазначив, що підписання 10-річної гарантії кредитного портфеля між банком Львів та агенціями USAID і DFC сприятиме розвитку бізнесу в час війни. Зокрема йтиметься про надання кредитів майже на 19 мільйонів доларів малому й середньому бізнесу в Україні.

"Для нас справді важливо підтримати власні підприємства і власний народ. Львівщина з початку війни релокувала більш як 200 підприємств. Понад 200 підприємств знайшли можливість працювати й створювати робочі місця.

Дякую USAID за програму конкурентноспроможності, за можливості співфінансування та гранти. Це дозволяє людям вірити, що в нашій державі варто жити й варто працювати", — сказав він. 

За словами Ашота Абрамяна, голови правління Банку Львів, боротьба проти агресора ведеться і на економічному фронті. Банк тісно співпрацює з підприємцями, що постраждали від агресії рф, й пропонує підтримку у вигляді реструктуризації та безперебійного надання кредитів в умовах воєнного стану.

"Ми продовжуватимемо надавати допомогу тому бізнесу, який є міцною опорою України. Ми повинні думати про економічне становище вже зараз, а не в повоєнний період", — наголосив голова.

У банку пояснюють, що завдяки гарантії кредитування для бізнесу стане вигіднішим — позичальник отримає нижчу ставку, довший термін залучення грошей, а кредитні ризики будуть покриті DFC. Це партнерство охоплює кредитування малого та середнього  у всіх секторах економіки та дає змогу Банку Львів покривати 80% кредитного ризику за кредитами. 

Бріджит Брінк, посолка США в Україні, розповіла, що за оцінками експертів впродовж 9 місяців війни близько 2,5 млн українців втратили робочі місця, а українській економіці прогнозують зниження на 40%. Дипломатка запевнила, що Америка продовжуватиме робити внесок в успіх України щодо підтримки малого бізнесу, який забезпечить потужне економічне відновлення після закінчення жорстокої війни з росією.

"Економічний фронт  дуже важливий фронт розвитку. Україна повинна мати змогу відновлювати свою економіку, робочі місця і доходи вже зараз. І DFC відіграє суттєву роль в цьому розвитку, — зокрема зазначила посолка США в Україні. — Ми цінуємо ті зусилля, які ви докладаєте для розвитку і будемо продовжувати надавати підтримку, як казав президент Байден, доки в цьому буде потреба". 

Скотт Натан, генеральний директор U.S.DFC згадав про історії економічних героїв — українських підприємців і підприємиць, які продовжили свою діяльність чи стали на нові рейки в умовах воєнного стану завдяки наданим кредитам. 

Він також поділився думками, що, окрім гуманітарної, безпекової, бюджетної допомоги Україна вже зараз потребує інвестицій заради майбутнього.

"Я власне тут, щоб говорити про інвестиції. Інвестиції, які потрібно вкласти сьогодні, щоб економіка продовжувала розвиватися, щоб були робочі місця, люди мали засоби для існування, могли сплачувати податки й тоді могли відповідно думати про майбутнє. 

Надзвичайно важливо буде продовжувати надавати таку допомогу під час відбудови України, але важливо підтримувати державу уже зараз", — запевнив гендиректор U.S.DFC. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ