Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Баскетболісти «Політехніки-Галичини» перемагають в овертаймі

У поєдинку 33-го туру регулярної першості Української баскетбольної ліги львівська «Політехніка-Галичина» лише в овертаймі взяла гору у галицькому дербі над івано-франківською «Говерлою».
«Політехніка-Галичина» (Львів) -- «Говерла» (Івано-Франківськ) -- 104:101 (21:21; 17:24; 21:20; 27:21; ОТ - 18:15).
Звітний матч викликав великий ажіотаж серед прихильників баскетболу. Ще б пак! Західноукраїнське дербі завжди вирізнялося з-поміж інших ігор своєю інтригою.
Перші очки у матчі здобули господарі. Зробив це після класної передачі Кудрявцева капітан «Політехніки-Галичини» Зубрицький - 2:0. Гості відповіли двома влучаннями з лінії штрафних Деккера - 2:2. Загалом перша чверть видалася рівною - 21:21.
Дебют другої десятихвилинки був за «Говерлою». Після атак «політехів» м'яч вперто не хотів залітати в кільце гостей. Натомість, за 7 хвилин 44 секунди до завершення чверті, після вдалого проходу плеймейкера івано-франківців Лєбєдєва рахунок став - 21:26. Головний тренер львів'ян Валентин Воронін взяв тайм-аут. Щоправда, після нього Кузнєцов втратив м'яч у простій ситуації. Цим миттєво скористався Лєбєдєв, закинувши чергові два очки - 21:28. Перші пункти господарі здобули за 6 хвилин 17 секунд до кінця другої десятихвилинки. Сербський центровий галичан Джуріч закинув два з фолом - 24:28. Загалом всю другу чверть львів'яни були у ролі наздоганяючих. Наздогнати «Говерлу» вдалося за дві хвилини до кінця чверті. Олександр Пустогвар влучив із-за периметру - 36:36. Але після цього гості знову пішли у відрив. Відтак, на велику перерву команди пішли за рахунку - 38:45.
Після великої перерви господарі паркету жваво взялися відігравати відставання -7. Після «трійки» від Навіцкаса, рахунок вже вкотре в грі став рівним - 50:50. Пристрасті на паркеті били через край. За 1 хвилини 43 секунди до кінця третьої чверті не витримали нерви у капітана львів'ян Ярослава Зубрицького. Спочатку він отримав четвертий фол, а за суперечки з арбітрами - технічний (п'ятий). Відтак, «студенти» залишилися без свого лідера до кінця зустрічі. А попереду була ще четверта десятихвилинка. На останню чверть «Політехніка-Галичина» вийшла поступаючись шістьма пунктами - 59:65.
Четверта чверть розпочалась швидким відривом івано-франківців: Кінлок шикарним «слемом» вколотив два зверху - 59:67. Всередині четвертої чверті за рахунку - 69:79 Валентин Воронін взяв тайм-аут. Невеличка пауза пішла на користь господарям. Ще активніше заграв, мабуть, кращий того вечора у складі «політехів» Алєксандр Джуріч. За 3 хв. 24 секунди влучним трьоочковим розрив у рахунку скоротився до мінус п'яти - 77:82.
Апогей четвертої чверті наступив за рахунку - 83:86. Джуріч за 0,1 секунди до сирени фантастичним «трюльником» перевів гру в овер-тайм - 86:86! У доданій п'ятихвилинці сильнішими виявилися господарі, в яких пішли кидки з-за периметру. Відтак, 104:101 за «Політехнікою-Галичиною» у надпринциповому галицькому дербі.
КОМЕНАТАРІ:
Валентин ВОРОНІН (головний тренер «Політехніки-Галичини»):
- Гра вийшла цікавою. Концентрація повинна бути протягом усього матчу. Як почнеш - так і закінчиш. В першій половині ми програвали сім очок та ще й фолів багато заробили. В принципі моя ставка на захист не дуже спрацювала. Якщо врахувати овер-тайм, ми пропустили більше ста очок. Але слава Богу, ми - перемогли!
Олег ПЕЛЕХ (головний тренер «Говерли»):
- Сьогодні мене тішить рівень гри, але не результат матчу. Ми програємо на останніх секундах вже другу гру поспіль. Сподіваюся, що моїй команді пощастить в плей-оф. Загалом, за підбором виконавців «Політехніка-Галичина» краще укомплектована. Це дало свої плоди наприкінці четвертої чверті, коли Шостуха не забив... Поки що відчувається велика різниця в класі та досвіді гравців обидвох команд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ