Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Батьків, які виїхали на заробітки, можуть позбавити батьківських прав

Понад 25 тисяч дітей у Львівській області фактично позбавлені належного виховання, оскільки їхні батьки перебувають за кордоном. Таку цифру назвав сьогодні, 14 червня, під час прес-конференції начальник служби у справах неповнолітніх при ЛОДА Володимир Лис.

Та на його переконання кількість таких дітей суттєво більша: „Ми виявляємо цих дітей через заклади освіти, оскільки законодавством не врегульовано ведення такого реєстру”, – сказав Володимир Лис.
За його словами, батьки, що виїжджають на заробітки за кордон, зазвичай залишають дітей на родичів, але дуже рідко офіційно оформляють опіку над дитиною. Тож часто трапляється, що діти залишаються без догляду. Працівники служби у справах неповнолітніх кажуть, що єдиний вихід з такої ситуації, це звернення до судів щодо позбавлення батьківських прав тих батьків, які залишають свою дитину без догляду. Такі справи, як правило, тягнуться в суді досить довго, проте в перспективі має бути створено спеціалізовані суди, які займатимуться саме „дитячими” справами.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ