Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Батьківщина": для подолання політичної кризи ми готові до перевиборів

Сьогодні, 12 березня, на Львівщину приїхали народні депутати ВО "Батьківщина" для обговорення нагальних суспільно-політичних питань та пошуку шляхів їх вирішення спільно з представниками місцевих осередків партії. Зокрема, найгостріше звучало питання подолання політичної кризи та відставки чинного уряду.

Як зазначив народний депутат Вадим Івченко, не слід мовчати про існування політичної кризи. "Сьогодні ми приїхали на Львівщину, аби обговорити питання децентралізації, аграрної реформи та інші важливі теми, напрацювати потужний механізм діалогу між представниками "Батьківщини" усіх рівнів. Також ми хочемо почути думку депутатів місцевого рівня про шляхи подолання політичної кризи в Україні", - зазначив він.

Також представники партії наголосили на тому, що в них завжди було чітке бачення. "Ми заявили нашу тверду позицію, коли пропонували поставити підписи за відставку уряду Яценюка. Останній рік його роботи – це суцільна катастрофа. Ми повинні вирішити проблеми політичним методом в найкоротший термін", - зазначив Сергій Соболєв, заступник голови партії «Батьківщина».

Він наголосив, що згідно з Конституцією та Законом про регламент після 17 березня в Президента з'являється право розпустити Парламент, адже він не може працювати без коаліції.

"Ми бачимо три варіанти подолання кризи. Найоптимальніший варіант - обрання технократичного уряду, котрий міг би за рік провести всі ті зміни, котрі обіцялись останні два роки", - зазначив Сергій Соболєв, - Другий варіант – тотальне переформатування коаліції та формування політичного уряду, однак саме такий шлях формування призвів до політичної кризи, що є сьогодні".

Третій варіант подолання парламентської кризи представники партії "Батьківщина" вбачають в повному перезавантаженні як Уряду, так і Верховної Ради. "Парламент на сьогодні не має навіть 150 голосів на свою підтримку. Такого низького рівня підтримки не мав жоден чинний уряд за роки незалежності. Ми не виключаємо необхідності йти на дострокові Парламентські вибори можливі в тому разі, якщо після 17 березня коаліція не розпочне роботу в новому вигляді".

Голова Львівського обласного осередку ВО "Батьківщина" Михайло Цимбалюк доповнив свого колегу думкою, що при формуванні нового уряду слід перейматись не лише зміною облич. "Потрібно думати над зміною системи, а не облич. Зберігаючи діючу структуру, нові люди волею неволею стають її не від'ємною частиною та не здатні побороти корупцію та проблеми. Потрібно змінювати основоположні принципи, щоб не дати можливості чинити корупційні дії, і саме це сприятиме реальному проведенню реформ", - наголосив Михайло Цимбалюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ