Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Батьківщина» готує позов до Конституційного суду через призначення нового Прем’єра

Формування нового Кабміну відбулося з порушеннями всіх принципів демократичного суспільства і парламентаризму. Тому «Батьківщина», яка нещодавно перейшла у демократичну опозицію до влади, готує позов до Конституційного суду. Про це сьогодні, 15 квітня, під час прес-конференції заявив голова Львівської обласної партійної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Михайло Цимбалюк.

Цимбалюк наголосив, що під час голосування за новий уряд були порушені норми Конституції і регламенту, адже відставка попереднього прем’єра Арсенія Яценюка, скасування постанови про незадовільну оцінку діяльності його Кабміну і кандидатура нового прем’єр-міністра Володимира Гройсмана були проголосовані «пакетом», всі три пункти були внесені в текст однієї постанови.

Відтак, «Батьківщина» має намір звернутися до Конституційного суду за оцінкою законності призначення нового Прем’єра таким чином.

Голова львівської «Батьківщини» додав: «Коаліції в парламенті фактично не існує. Голосування за новий Уряд відбулося на основі поєднання кланів із залишків Партії регіонів – це групи «Воля народу» та «Партія «Відродження»,  -  більшості фракцій БПП та «Народний фронт». Це, по суті, повне закріплення олігархії як системи управління країною».

Він також наголосив, що вперше в історії українського парламентаризму владна коаліція і опозиція складається з представників демократичних сил.

Водночас Цимбалюк заявив, що має високі очікування до нового уряду, адже в його складі перебуває багато вихідців з Львівщини.

«Перший віце-прем’єр – Степан Кубів. Це фактично людина, яка відповідає за економіку, тому Львівщина сподівається на відкриття нових підприємств. Міністром освіти стала Лілія Гриневич. Сподіваємось, їй вдасться виправити ситуацію в профтехосвіті, в академії наук. Ігор Насалик, який був міським головою Калуша, - міністр енергетики. Маємо надію, що наші шахтарі нарешті відчують турботу уряду про них», - додав він.

Голова фракції ВО «Батьківщина» у Львівській облраді Юрій Гудима наголосив, що так, як працював уряд Арсенія Яценюка, працювати не можна, адже за два роки його роботи  українців довели до повного зубожіння високими цінами і тарифами на комунальні послуги.

«Ми розуміємо, що в країні війна і економічна криза, але цей уряд не бачив дороги в майбутнє. Новий уряд також не має ні програм дій, ні стратегії.  Програму дій нового Кабміну показали депутатам за 3 хвилини до голосування і це всього лише кілька листочків, а не стратегічний документ. Українці повинні знати, що буде в країні через 2-3 роки, щоб проконтролювати владу», - зауважив він.

Відтак, «батьківщинці» повідомили, що їх фракція у Верховній Раді ініціюватиме створення тимчасової комісії по розслідуванню діяльності Уряду Яценюка, бо за свої дії треба відповідати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ