Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Байден анонсував свою участь у президентських виборах

Президент США Джо Байден заявив, що вирішив балотуватися на другий термін і офіційно оголосить про свою кампанію з переобрання «відносно скоро».

Про це пише Reuters.

«Ми оголосимо про це відносно скоро. Але поїздка сюди лише посилила моє відчуття оптимізму щодо того, що можна зробити», — повідомив Байден журналістам під час поїздки до Ірландії. «Я сказав вам, що мій план — знову балотуватися».

Байден давно заявляв, що має намір балотуватися на переобрання, але відсутність офіційного оголошення іноді викликала хвилювання у прихильників, які не були впевнені, що 80-річний демократ, один із найстаріших світових лідерів, дійсно візьме на себе зобов’язання терміном ще на чотири роки. 

Після обстеження в лютому лікарі визнали Байдена, який не вживає алкоголь і займається спортом п’ять разів на тиждень, «придатним до роботи», у тому числі розумової. 

«За лаштунками найближчі помічники та союзники вже почали вживати заходів зі створення передвиборчої кампанії та механізму збору коштів напередодні заявки 2024 року, яка може стати повторенням матчу 2020 року з експрезидентом-республіканцем Дональдом Трампом, який уже розпочав свою кампанію», — зокрема повідомляється у матеріалі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ