Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

АМКУ проводить перевірку бенефіціарів найбільшого дистриб'ютора сигарет в Україні

Антимонопольний комітет України оприлюднить результати перевірки найбільшого дистриб'ютора сигарет в Україні — ТОВ "Мегаполіс-Україна" за ознаками зловживання монопольним становищем не раніше кінця лютого - початку березня 2016 року. Про це повідомив голова АМКУ Юрій Терентьєв на свій сторінці в Facebook.

"З 27 жовтня 2015 року проводиться позапланова виїзна перевірка ТОВ «ТК Мегаполіс–Україна» (як в центральному офісі, так і по окремим регіональним структурним підрозділам, де мали місце скарги учасників ринку роздрібної реалізації тютюнових виробів)", - йдеться в повідомленні.

За словами Терентьєва, комітетом направлено 12 вимог про надання інформації до ТОВ «ТК «Мегаполіс-Україна». "Протягом листопада 2015 року - 1-й половині січня 2016 року "Мегаполіс-Україна" подало до Комітету 10 клопотань стосовно продовження строків надання інформації, які обґрунтовуються, з-поміж іншого, значним обсягом запитуваної Комітетом інформації, а також триваючими перевірками товариства іншими органами державної влади. Наразі "Мегаполіс-Україна" письмово зобов’язалося надати усі документи та відповіді на вимоги Комітету до 26 січня 2016 року", - зазначив голова АМКУ.

Він зазначив, що комітет проведе слухання по справі та прийме рішення щодо наявності або відсутності зловживання "Мегаполіс-Україна" монопольним становищем відповідно до своєї компетенції. "Це може мати місце не раніше кінця лютого - початку березня 2016 року", — написав Терентьєв.

Терентьєв також зазначає, що згідно із законом "Про ліцензування певних видів господарської діяльності", не можна позбавляти ліцензій юросіб з бенефіціарами з країни-агресора у випадку, якщо вони займаються банківською діяльністю, медіа, а також виробництвом та торгівлею алкоголем й тютюновими виробами.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ