Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Без детальних планів у Львові не можуть виділяти земельні ділянки

Під час панельної дискусії з питань містобудування і культурної спадщини Андрій Павлів звернув увагу на необхідність відтермінування мораторію на зміну функціонального призначення земель, що не відповідають затвердженню містобудівною документацією та звернув увагу на важливість розробки детальних планів територій. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Закон забороняє за відсутності плану зонування або детального плану території передачу земельних ділянок і земель держави або комунальної власності у користування фізичним або юридичним особам. Хоча,відповідно до Конституції, громадянин має таке право.

Без детальних планів ми не маємо права змінювати цільове призначення земельних ділянок. Без детальних планів ми не можемо сьогодні виділяти земельні ділянки, що дуже важливо для формування бюджету розвитку міста», - зазначає Андрій Павлів, директор департаменту містобудування.

Також Андрій Павлів додав, що дуже важливо мати змогу вносити зміни до генерального плану міста і на рівні області, а не у центральних органах влади.

«Ми просимо законодавчо надати можливість на періодичне внесення змін у генеральні плани населених пунктів, один раз в 2-3 роки. Адже зараз відбуваються інтенсивні економічні та політичні зміни. Передбачити на довгий термін усі нюанси, передбачені зміною, перепрофілюванням промислових об’єктів, неможливо. При цьому затвердження цих змін потрібно проводити на рівні області», - додав Андрій Павлів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ