Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Безсмертний про переговори у Мінську: Ми - нижче ватерлінії

Представник України в тристоронній контактній групі в Мінську Роман Безсмертний каже, що бойовики систематично не виконують умови "мінських домовленостей", тому прогресу в переговорному процесі немає. Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Апостроф".

Щодо реалізації пунктів домовленостей "мінських угод" Безсмертний зазначив наступне:

"На жаль, дискусії немає. Тому що ми знаходимося не так на нульовій позначці, а нижче неї. До "нульової позначки" я називаю реалізацію компонента з безпеки і звільнення заручників. Зараз ці умови не виконані, а значить, ми знаходимося нижче ватерлінії" , - зазначає Безсмертний.

"Звідси продуктивність різних процесів нульова. Давайте досягнемо нульової позначки! Тоді можна буде про щось говорити. Це ази подібного процесу. Він не буде рухатися, якщо ми нижче ватерлінії", - додав він.

За словами Безсмертного, формат тристоронньої контактної групи - це ОБСЄ, Росія та Україна.

"Якщо Київ або Москва вважають за потрібне вислухати пропозицію представника окремих районів Донецької області або окремих районів Луганської області, то їм надають слово. Але вони не є учасниками Тристоронньої контактної групи. Незважаючи на те, що в ході бесіди ми йдемо на діалог з ними, це не передбачено форматом переговорного процесу. тобто, переговори ведуться між Україною і Росією", - зазначив він.

На думку Безсмертного, представниками ОРДО/ОРЛО керує страх.

"Є таке відчуття як страх. На сьогоднішній день саме страх керує ними. На жаль, немає таких ліків або політичної платформи, яка б допомогла подолати це почуття. Тому що частина цих людей скоїли злочини, які перебувають за рамками можливих параграфів і пунктів амністії. Тому їх доля зрозуміла і очевидна", - говорить він.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ