Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Білорусь перекидає техніку на кордон з Литвою

Чотири колони техніки Збройних сил Білорусі вночі висунулися в бік кордону з Литвою.
Фото ілюстративне: D.Umbraso/LRT

Про це пише моніторингова група “Беларускі Гаюн”.

За офіційною заявою міністерства оборони Білорусі – перекидання однієї з військових частин механізованого з’єднання відбувається в рамках перевірки бойової готовності. Зазначають, що військових підсилили підрозділами ППО.

“Особовий склад має виконати ряд завдань, в тому числі з організації охорони та оборони району, його інженерне обладнання та виконання комплексу заходів з тилового та технічного забезпечення“, – йдеться у повідомленні.

За даними “Беларускі Гаюн”, йдеться про 358 окремий механізований батальйон 120-ї бригади, що дислокується у мікрорайоні Уруччя в Мінську.

"Сьогодні підрозділ висунувся щонайменше чотирма колонами у супроводі військової автомобільної інспекції. Загальна кількість техніки – приблизно 74 одиниці. Було помічено 35 БМП, 21 тентовану вантажівку “Урал”, 2-3 одиниці УАЗів, 8 – КамАЗ, 2 бензовози, кран та вантажний маніпулятор",  – передає Гаюн.

Колона рухалася в бік міста Ошмяни на кордоні з Литвою.

В Білорусі планують "народне ополчення": деталі

До слова, раніше у Білорусі заявили про створення так званого “народного ополчення”, до якого можуть залучити 100-150 тисяч людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ