Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Благодійний фонд Котельника отримав приміщення під спортивно-оздоровчий центр

Сьогодні, 24 листопада, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати проголосували про надання благодійному фонду Андрія Котельника нежитлових приміщень на вул. Шафарика, 16а для розміщення у ньому спортивно-оздоровчого центру.

Приміщення надали терміном на 25 років. Загальна площа - 506,1 кв. м. Орендна плата – 1грн на рік без ПДВ.

Однак міський голова Львова Андрій Садовий заперечив вказаний розмір орендної плати, зазначивши, що коли Андрію Котельнику нададуть таку оренду, то завтра під стінами ЛМР вишикуються сотні громадських організацій та благодійних фондів, які теж захочуть платити лише 1 грн на рік.

Депутати продовжили наполягати на тому, що наразі, окрім Андрія Котельника, приміщення в оренду брати ніхто не хоче, тому що воно є в жахливому стані й потребує великих коштів на ремонт.

Отож, було досягнуто консенсусного рішення, що ухвала набуде чинності після підписання угоди про інвестиції. Тобто, Андрій Котельник надасть роз’яснення, які кошти він планує виділити на ремонт нежитлових приміщень, в яких розміщуватиметься цей оздоровчий центр.

Депутати також надали слово для виступу самому боксеру Андрію Котельнику. У своєму виступі він зазначив, що протягом 4 років звертався до Андрія Садового з проханням надати йому приміщення для створення такого центру. Адже цей центр є некомерційною організацією і не приноситиме жодних прибутків. Діти в ньому займатимуться безкоштовно

Окрім того, він відкриває двері для незахищених груп населення. Центр буде покликаний боротися проти наркоманії, алкоголізму, дитячої злочинності .

За словами боксера, йому пропонували створити такий центр в Рівному, Тернополі, де люди були готові віддати приміщення просто так. «Однак я львів’янин, патріот свого міста і патріот свої країни. Я готовий витратити свої власні кошти, а це 2 млн грн на ремонт приміщення. Не розумію, чому стадіон «Україна» сьогодні орендують за 1 грн, а фонд Андрія Котельника мусить сплачувати додаткові кошти, не отримуючи від цього жодних прибутків.

Також він зазначив, що такі структури, як айкідо є комерційними, тому вони сплачують орендну плату за приміщення.

«Якщо станеться так, що я буду вимушений платити більше ніж 1 грн в рік, то я не буду цього робити принципово, навіть якщо плата буде чисто символічною в розмірі 260 грн»,– зазначив боксер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ