Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Блінкен: Китай зараз є основним постачальником для військового комплексу РФ

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував Китай за підтримку оборонної промисловості росії. Він заявив, що Пекін наразі є основним постачальником критично важливих компонентів для загарбницької війни, яку росія веде проти України.

Про це повідомляє УП з посиланням на Reuters.

За його словами, ці зусилля КНР підживлюють найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни.

"Коли йдеться про оборонно-промисловий комплекс РФ, основним постачальником на даний момент є Китай. Ми бачимо, як КНР ділиться верстатами, напівпровідниками, іншими товарами подвійного призначення, які допомогли Росії відновити оборонно-промислову галузь", – сказав Блінкен.

Він зауважив, що Вашингтон дуже чітко дав зрозуміти Пекіну та іншим, що вони не повинні допомагати РФ у військових діях в Україні.

"Китай не може мати і те, і інше... Ви хочете мати позитивні, дружні відносини з країнами Європи, водночас ви підживлюєте найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни", – наголосив Блінкен.

У комюніке міністрів закордонних справ країн Групи семи та високого представника Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки зазначили, що мають намір і надалі запроваджувати санкції проти РФ, фізичних осіб та компаній із третіх країн, які їй допомагають.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ