Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Блокада Криму не дасть жодного ефекту для повернення півострова, – Романенко

«Якби мене спитали, чи підтримую я блокаду Криму, я б сказав, що радше підтримую, адже зуби показувати треба. Але якби мене спитали, чи дасть це якийсь ефект з точки зору повернення Криму, то я б відповів, що жодного», – сказав у коментарі «Гал-інфо» відомий політолог Юрій Романенко.

«Так само, як Путін справляє враження в Сирії, так само Україна створює враження там, де вона може його справити. Так, Крим може щось недобрати у плані продуктів, але реально це нічого не вирішує. Проблема Криму взагалі не може бути вирішена діями України, яка опинилася в епіцентрі масштабної глобальної гри. Проблема Криму буде вирішуватися зовнішніми акторами, виходячи з тієї констеляції світових гравців, що складеться на момент вирішення конфлікту», – висловив переконання політолог.

За його словами, даний момент настане не раніше, ніж за 5 років. До цього часу Крим взагалі не стоятиме на порядку денному – ані світу, ні, тим паче, України.

«Вирішення кримської проблеми сьогодні взагалі не стоїть на порядку денному. Сьогодні на порядку денному стоїть виживання того рихлого державного утворення, яке я називаю другою українською республікою й яке доживає останні роки. Тільки після руйнації цього утворення й постання третьої республіки Україна зможе повернутися до кримської проблематики. Але, знову ж, єдине, що залежатиме від нас, – це внутрішня стабільність, котра дозволить збільшити простір для зовнішньополітичного маневру. Все решта – наш традиційний хуторянський підхід до вирішення глобальних проблем», – резюмував він. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ