Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Близько 1200 закладів освіти запровадять оновлений «Захист України» в межах експерименту — МОН

Приблизно 1200 закладів освіти готові долучитися до експерименту МОН щодо викладання оновленого предмета «Захист України». Серед них — школи, заклади професійно-технічної освіти та фахової передвищої освіти.

Про це повідомив заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків на конференції «Серпнева 2024», пише Громадське. 

«Це буде відбуватися у вигляді експерименту на рівні окремо вибраних осередків. Ми зараз формуємо перелік цих осередків. На рівні областей будуть затверджені школи, які беруть участь у цьому експерименті», — зазначив Сташків.

З його слів, до 1 вересня в цих школах мають організувати викладання цього предмету: підібрати вчителів, скласти розклад. Заклади освіти самі визначатимуть регулярність викладання цього предмета: раз на місяць чи два рази на місяць.

«Протягом навчального року буде забезпечено оснащення цих осередків відповідним новим обладнанням, відповідно до нової програми», — сказав посадовець.

Він наголосив, що експеримент буде тривати два роки, а відтак оновлений формат викладання «Захисту України» стане обов'язковим для всіх шкіл.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ