Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Близько десятка законодавчих актів щодо підприємницької діяльності будуть внесені на розгляд парламенту чи вже перебувають на стадії погодження – Костянтин Ващенко

Близько 10 законодавчих актів щодо підприємницької діяльності будуть внесені на розгляд парламенту чи на даний час знаходяться на стадії погодження. Про це сьогодні, 13 жовтня, сказав заступник голови Держпідприємництва України Костянтин Ващенко на зустрічі з головами громадських організацій у Львові.
За його словами, на думку попередніх урядів, Закон «Про спрощену систему оподаткування, обліку і звітності суб’єктів підприємництва», що така система оподаткування дає можливість втікати від оподаткування, але статистика показує, що підприємства, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування збільшують надходження податків, створюються нові робочі місця. Тому урядом доручено до 1  грудня цього року доопрацювати кінцевий варіант цього Закону.
„Також на доручення Уряду до 1 грудня Держпідприємництво має представити кінцевий результат Закону „Про єдину систему сплати соціальних внесків”, тобто має бути створений єдиний фонд (Пенсійний фонд), куди суб’єкти підприємницької діяльності будуть вносити одну плату, а не платитимуть ще в чотири соціальні фонди. А також підприємців будуть перевіряти один раз. Саме Пенсійний фонд буде розподіляти грошові кошти решту соціальним фондам”, – сказав Костянтин Ващенко.
Як зазначає Костянтин Ващенко, Верховною Радою має бути у другому читанні прийнятий Закон «Про основні засади здійснення контролю суб’єктів господарювання» так званий „контрольний закон”, тобто в цьому цьому законі мають бути чітко виписані рамки взаємозв’язків контролюючих органів та підприємцями,  а саме скільки часу мають перевіряти підприємство контролюючі органи, частота перевірок.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ