Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Болгарія відновлює виробництво снарядів для Збройних Сил України

У Болгарії вирішили відновити виробництво артилерійських боєприпасів на підприємстві, яке не працювало кілька десятиліть. Йдеться про виготовлення 122-міліметрових снарядів радянського зразка.
Фото - The New York Times

Як пише The New York Times, їх поставлятимуть лише для ЗСУ. 

Болгарський завод, що вироблятиме снаряди у місті Костенц належить державному холдингу TEREM і запрацює знову після 35 років простою. Цей завод припинив виробництво 122-міліметрових снарядів у 1988 році.

Стимулом для запуску виробництва став підвищений попит на боєприпаси радянських зразків. Західні країни прагнуть забезпечити Україну снарядами, необхідними для боротьби з російськими окупантами, і тому шукають необхідні боєприпаси по всьому світу, викуповуючи їх.

Видання зазначає, що старт виробництва боєприпасів на заводі став приємною новиною для мешканців Костенця, адже це збільшення робочих місць для місцевих мешканців. При цьому джерела фінансування налагодження виробництва снарядів невідомі.

У New York Times припускають, що фінансувати виробництво може уряд Болгарії або західні держави, які підтримують Україну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ