Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Болгарська БЦЖ-вакцина більше не заборонена

Відповідно до інформації, розповсюдженої на сайті МедПросвіта, Держлікслужба зняла заборону на використання БЦЖ-вакцини виробництва BB-NCIPD Ltd. (Болгарія). Доведено, що партія безпечна.

Нагадаємо, що відповідне рішення було прийнято через летальний випадок під час імунізації. Дитина померла через ускладнення в Сумській лікарні. При цьому, ще до смерті дитини з того ж флакону імунобіологічного препарату (серія №297) вакцинували ще 10 дітей, але в них ускладнень не виникло.

В Міністерстві охорони здоров’я офіційно заявили, що вакцина цілком безпечна і її можна далі використовувати в усіх куточках України. При цьому, лікарям нагадали, що вони повинні чітко слідкувати за станом дітей до та після вакцинації, а також попереджати батьків про можливі ускладнення.

Відзначимо, що і раніше в Україні були смерті через ускладнення під час проходження вакцинації. Цим активно користувались ряд політичних партій, які розповсюджували фіктивну інформацію про те, що насправді вакцини не діють.

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, такі дії ведуть до постійного зниження рівня вакцинації серед усіх вікових категорій та стали однією з причин великої розповсюдженості кору в Україні наприкінці 2017 та на початку 2018 років.

МедПросвіта

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ