Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Борги Старосамбірського "Галсільлісу" – до 20 млн грн?

У середу, 22 березня, відбулася робоча зустріч голови Старосамбірської районної ради Тетяни Терлецької та новопризначеного генерального директора обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Галсільліс» Володимира Мельника за участі голів депутатських фракцій районної ради. Зустріч мала закритий характер, зокрема, відмовили у присутності кореспонденту "Гал-інфо".

В офіційній інформації на сайті Старосамбірської районної ради йдеть про таке, мовляв домовилися "у найближчий час узгодити нову редакцію КП «Старосамбірське ДЛГП «Галсільліс»(мабуть статуту-Гал-інфо), представити документи лісовпорядкування для розблокування роботи  підприємства, визначитись із проведенням аудиту фінансової та господарської діяльності, а також до 10 травня за результатами моніторингу ділянок, що підпадали під лісосіки зробити відповідні висновки щодо продовження роботи підприємств, які неналежно виконали умови договору на розробку лісосіки та не підготували відповідні ділянки для подальшого використання".

Однак насправді було що приховувати від журналістів. В ході розмови випливла цікава інформація про господарську діяльність Старосамбірського "Галсільлісу".

Депутат Старосамбірської районної ради, голова фракції "Громадянська позиція" Роман Батючок вважає, що Володимир Мельник приїхав на зустріч без контректних пропозицій щодо виходу підприємства з кризової ситуації. Про це свідчать ключові слова і фрази офіційної інформації: "найближчий час", "узгодити", "представити", "визначитись", "зробити відповідні висновки".

Роман Батючок розповів кореспонденту Гал-інфо", що Володимир Мельник очікує від аудиту господарської та фінансової діяльності Старосамбірського дочірнього підприємства «Галсільлісу» інформації про борги на  суму  15-20 мільйонів гривень. Скільки потрібно вирізати лісу у районі, щоб погасити борги і водночас провадити господарську діяльність, тобто виплачувати зарплату, сплачувати податки, робити інші видатки? За таких умов господарювання в районі може не вистачити лісу і доведеться його позичати сусідів з Турківського району, іронізує депутат Р.Батючок.

Інший учасник робочої зустрічі депутат, екс-голова райдержадміністрації, голова фракції ВО"Свобода" Мирон Пацай вважає, що підприємство продукує лише папери. Воно немає коштів ані на посадку лісу, ані на догляд та охорону і спроможне лише видавати(продавати) лісорубні квитки приватним підприємствам. "А то іще ті хлопці, нарубають на мільйони, а хто буде ліс садити?".

Для інформації, 20-25 мільйонів гривень, це близько  40 тис. кубометрів кругляка. У 2014 році два лісгоспи на території району - "Галсільліс" та Старосамбірський держлісгосп - спільно вирубали приблизно 50 тис. кубів лісу.

Старосамбірський "Галсільліс" лихоманить уже третій рік, рахунки заблоковані, має кілька судових проваджень, керували  підприємством тимчасово виконуючі обовязки, а борги ростуть як на дріжджах.

Серед 18 дочірніх підприємств ОКС ЛГП «Галсільліс», лише Старосамбірське є у спільній власновсті обласної(51%) та районної

рад(49%) і Старосамбірська районна рада в особі її голови несе повну відповідальність за стан справ комунального підприємства.

З 20 березня розпочався аудит господарської і фінансової діяльності Старосамбірського "Галсільлісу".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ