Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Бойовики на Донбасі взяли в облогу Моспине: обшуки та евакуація

Місто Моспине, яке є частиною тимчасово окупованих районів Донецької області, вже кілька днів перебуває в облозі. Люди не можуть виїхати з міста, а терористичні війська влаштовують облави у будинках городян та переписують їхні дані. Про це у соцмережах повідомляють місцеві мешканці.

Зокрема, як повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук журналіст та блогер з Донецька Денис Казанський, вже два дні тривожна інформація надходить з Моспине.

«Вчора там почалася облава. Всі виїзди з міста були перекриті, через це багато жителів Моспине (маленьке містечко під Донецьком) не змогли потрапити на роботу в Донецьк. Бойовики ходили квартирами, стукали в усі двері, перевіряли документи, змушували людей показувати телефони, у деяких проводили обшуки. Пересування містом дозволялося тільки з паспортами. За офіційними даними, проводилася перевірка документів, а також шукали незаконно захоплене майно і зброю.

Сьогодні знайомі звідти надіслали в приват повідомлення. Кажуть, що з Моспине вивозять людей. Жителям кількох будинків оголосили, що йде евакуація у зв'язку з можливим наступом ЗСУ. Не знаю, наскільки це масштабно, але є ось така інфа. Чесно кажучи, виглядає дуже дивно, тому що раніше деенерівці нікого із зон обстрілів не евакуйовували. Люди в Донецьку і Горлівці четвертий рік живуть під перехресним вогнем, і нікого це не хвилює.

Про облаву в Моспине вчора масово писали жителі міста в місцевій групі в ВК. Було багато панічних повідомлень, після чого групу взагалі закрили. Що там зараз - поки не ясно.

Люди висловлюють різні версії того, що відбувається, але все це тільки чутки, тому одразу кажу, що поки поспішних висновків робити не варто.

Можливо: бойовики самі готують наступ на цьому напрямку; через Іловайськ і Моспине збирається пройти велика військова колона з РФ, при цьому техніка і солдати будуть розміщені в Моспине; йде перепис порожнього житла, куди збираються заселити бойовиків ДНР, подібні облави грядуть і в інших містах.

Зрозуміло, що об'єктивної інформації мало, є лише чутки і повідомлення від місцевих жителів, які потрібно перевіряти, тому ставитися до такої інформації потрібно обережно. Факт тільки в тому, що в Моспине дійсно йде нездоровий рух. Розвідникам і військовим варто звернути увагу на те, що відбувається. Місцевим жителям приготуватися до будь-яких варіантів розвитку подій.

Жителям інших міст, захоплених дно, також не варто розслаблятися. Подібна облава може статися в будь-який момент. Не тримайте вдома нічого забороненого, в тому числі в комп'ютерах і телефонах», - написав Денис Казанський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ