Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Брендування територіальних громад

13 листопада, у день 100-ї річниці від дня прийняття закону про державну самостійність ЗУНР, у Львівському ЦРМС вивчали особливості створення гербів, логотипів і брендів для ОТГ Львівщини. Про це інформують у прес-службі Львівського центру розвитку місцевого самоврядування.

19 лютого 1992 року Верховна Рада України затвердила своєю постановою Державний герб незалежної України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті — національний символ українців часів визвольних змагань 20 століття. Проект герба, затверджений Верховною Радою, був розроблений групою українських геральдистів, серед яких Андрій Гречило. Сьогодні відомий геральдист України ділився знаннями про історію та значення етнонаціональних символів із представниками об’єднаних територіальних громад Львівщини.

«Одним із трьох офіційних символів держави, окрім прапора і гімну, є герб — Знак Княжої Держави Володимира І Святого, в народі прозваний «Тризубом». Існує до 30 теорій походження і значення тризуба: його бачать як сокіл, якір, символ триєдинства світу тощо. Ще більше різноманітних символів закладено у гербах місцевих рад», - розповів Андрій Гречило.

Більшість міських і сільських рад мають герби, проте, після утворення об’єднаних територіальних громад, постала потреба створення спільних символів, які би презентували усі населені пункти, що утворили громаду.

Зображення гербів міст України має статус суспільних надбань, відповідно до статті 10 закону України «Про авторське право і суміжні права».

ОТГ, як орган місцевого самоврядування, мають назву, реквізити і інші формальні ознаки ідентифікації. Окрім цих формальних речей, громади мають свою історію і місцеві особливості, котрі вирізняють їх на фоні інших населених пунктів і можуть бути одним із елементів місцевого розвитку, зокрема залучення інвестицій.

Захід організували у Львівському ЦРМС, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ