Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Brexit: в Британії відмовилися відкласти терміни виходу з ЄС

У вівторок, 29 січня, в парламенті Великої Британії проголосували проти поправки, що дозволяє відкласти терміни виходу країни з Європейського Союзу.

Як повідомляє BBC, запропоновану опозиційним депутатом поправку було відхилено 23 голосами.

Член Лейбористської партії Іветт Купер запропонувала відтермінувати Brexit на кілька місяців, щоб уникнути виходу Великої Британії без угоди про умови Brexit.

Нагадаємо, що узгоджена з ЄС угода про вихід Великої Британії з блоку провалилася на голосуванні в британському парламенті 15 січня. За угоду прем'єра Терази Мей проголосували тільки 202 депутати, проти - 432. Експерти припускали, що угода зазнає поразки, проте не очікували, що стільки парламентаріїв проголосують проти неї.

Незважаючи на провал угоди, Мей змогла вистояти в голосуванні про недовіру, яке в парламенті ініціював глава опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбін.

Основним проблемним моментом для Лондона в угоді про умови Brexit залишається питання про кордон між Великою Британією та Ірландією (входить до складу ЄС) після Brexit.

Остаточний вихід Великої Британії з Євросоюзу запланований на 29 березня 2019 року. Після цього починається 21-місячний перехідний період - до кінця 2020 року. Перехідний період може бути продовжений лише один раз, проте поки невідомо, якою може бути його максимальна тривалість.

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ