Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бронза від предків народності Майа

Львів’янин Тарас Сенюк став бронзовим призером першості світу зі стрільби з лука серед кадетів віком до 16 років в особистому заліку.
У мексиканській Мериді, що знаходиться на півострові Юкатан, фінішувала першість світу зі стрільби з лука серед юніорів (U-18) та кадетів (U-16). Позмагатися за нагороди до Мексики приїхало 398 юних лучників з 52 країн світу, серед яких було й 12 українців. Зазначимо, що рівно на половину збірна України складалася з вихованців львівських шкіл стрільби з лука. А очолювали  „синьо-жовтих” добре знані львівські фахівці, заслужені тренери України Марія Гавелко та Віктор Михайленко.
Найгучнішого успіху в складі української збірної добилися наші кадетки, які в командному турнірі, послідовно взявши гору над збірними Франції (1/4 фіналу – 208:205) та Росії (півфінал – 214:206), у вирішальній дуелі не залишили жодних шансів іспанкам – 214:197, і зійшли на найвищу сходинку подіуму. „Золото” Мериди-2006 для України вибороли Юля Череп з Чернівців та харків’янки Юля Захарченко і Ніна Михальченко. У такий спосіб дівчата повністю реабілітувалися за ненадто вдалий виступ в особистих змаганнях, де вони посіли відповідно місця з 26-го по 28-е.
Була близькою до завоювання медалей і команда кадетів,  у складі якої разом із львів’янами Євгеном Марченко та Тарасом Сенюком виступав Олександр Козін з Чернівців. Українці в чвертьфіналі впевнено перестріляли амбіційну збірну США – 211:205. А от в зустрічі за вихід у фінал з командою Тайваню було зафіксовано нічию – 213:213, а в перестрілці наші хлопці поступилися одним очком. Не поталанило „синьо-жовтим” і в матчі за третє місце зі збірною Індії: суперник виявився влучнішим – 224:221. Цікаво, що учасники фіналу, команди Туреччини та Тайваню показали гірші результати – 220:219 на користь турків.
Те що не вдалося в командному турнірі, львів’янин Тарас Сенюк зробив у особистих змаганнях. Вихованець ДЮСШ „Олімпія”, де він тренується у подружжя Олександри і Євгена Дубасів, впевнено дістався квартету найкращих. І лише в півфіналі галичанин поступився майбутньому переможцю Райану Діяку з Австралії – 109:114. На щастя, ця прикра поразка не зламала психологічно Тараса, і в „бронзовій” дуелі він з переконливим рахунком 110:105 перестріляв американця Форреста Блейкла. Непогано виступили і Олександр Козін та Євген Марченко, які зупинилися на чвертьфінальній стадії і в підсумковому протоколі зайняли відповідно 9-ту і 10-ту позиції.
На жаль, без нагород повертаються додому наші юніори. І якщо дівчата все ж виступили гідно (в особистих змаганнях Юлія Резнікова з Нової Каховки посіла високе 6-те місце, а в командному турнірі вона разом з львів’янкою Оленою Кушнірук та Мариною Веселовською з Харкова, поступившись в 1/4 фіналу росіянкам (202:205), фінішували 5-ми), то хлопці повністю провалили головний старт сезону. Львівське тріо у складі Володимира Джули, Юрія Гавелка та Дмитра Марченка спочатку невдало виступило в особистих змаганнях, де зайняли відповідно 42-е, 45-е і 46-е місця, а потім надто швидко зачохлили зброю і в командному турнірі. Українці вже в 1/8 фіналу безнадійно програли збірній Франції – 204:213, і фінішували на 10-му місці.
Віктор Михайленко (заслужений тренер України): „Перш за все хочу відзначити відмінну організацію змагань. В учасників першості не було жодних претензій. Єдине чого не змогли забезпечити організатори, це погоду. Практично всі дні доводилося стріляти у вітряну погоду, що не могло не позначитися на результатах. Стосовно виступу української збірної вважаю, що виступили ми непогано. Хоча зізнаюся, що розраховували на дещо більшу кількість нагород. Але схоже на те, що пік форми більшості членів збірної припав на літо, коли ми у фіналі Гран-прі Європи в Празі виграли три командних турніра з чотирьох. Підтвердженням моєї думки є той факт, що в Мексиці „золото” вибороли кадетки, як раз та команда яка не змогла перемогти в Чехії.” 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ